Labels

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡIΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΜΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 1821-1832 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ 1967-1974 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΡΥΛΟΙ / ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ 1453 - 1821 ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΟΙ / ΗΜΙΘΕΟΙ / ΗΡΩΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΤΤΙΛΑΣ ΡΗΤΑ

9 Δεκεμβρίου 2012

Το πρώτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του κόσμου

 Εξαρτάται από το αντιλαμβάνεται κανείς το "αυτοκίνητο".



Το 1869, η Ιρλανδή επιστήμονας Mary Ward επέβαινε σε ένα ατμοκίνητο αυτοκίνητο φτιαγμένο από τις ξαδέρφες της. Καθώς βρισκόντουσαν στο δρόμο, η Ward πετάχτηκε από το κάθισμα της και έπεσε στις ρόδες του οχήματος. Μια από τις ρόδες την πάτησε και της έσπασε το σβέρκο, σκοτώνοντας την επί τόπου.

Η πόλη του Οχάιο ισχυρίζεται πως εκεί συνέβη το πρώτο ατύχημα με βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Το 1891, ο μηχανικός James Lambert οδηγούσε μια από τις εφευρέσεις του, ένα πρόωρο βενζινοκίνητο όχημα, όταν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Επιβαίνοντας ήταν και ο James Swoveland. Το όχημα χτύπησε μια ρίζα δέντρου που προεξείχε από το έδαφος. Ο Lambert έχασε τον έλεγχο και το όχημα συνετρίβη σε ένα φανάρι. Και οι δυο άντρες τραυματίστηκαν ελαφριά.

Το πρώτο ατύχημα με πεζό και αυτοκίνητο συνέβη μερικά χρόνια αργότερα. Το 1896, η Bridget Driscoll κατέβαινε από ένα ταξί στο Λονδίνο και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Arthur Edsall. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε εκείνο το όχημα ήταν 6 χλμ/ ώρα! Αμέσως συνελήφθη ο Edsall αλλά ο θάνατος της Driscoll θεωρήθηκε ατύχημα και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα ευχήθηκε "τέτοιο πράγμα να μη συμβεί ποτέ ξανά". Την ίδια χρονιά, ένας ποδηλάτης σκοτώθηκε από αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώτος θάνατος οδηγού απ΄σύγκρουση -χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν αυτός της Ward- συνέβη το 1898, όταν ο Άγγλος Henry Lindfield και ο γιος του οδηγούσαν από το Μπράιτον στο Λονδίνο. Ενώ έφταναν στο τέλος του ταξιδιού τους, ο Lindfield έχασε τον έλεγχο του οχήματος ενώ κατέβαινε ένα λόφο. Έπεσαν σε έναν φράχτη και ο Lindfield εκτοξεύτηκε από το κάθισμα του πριν το όχημα πέσει πάνω σε δέντρο και εγκλωβιστεί το πόδι του. Ο γιος του δεν έπαθε τίποτα και έφυγε να βρει βοήθεια. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκοψαν το πόδι του Lindfield, ο οποίος παρέμεινε αναίσθητος και την επόμενη μέρα πέθανε.


3otiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου