Labels

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡIΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΜΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 1821-1832 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ 1967-1974 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΡΥΛΟΙ / ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ 1453 - 1821 ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΟΙ / ΗΜΙΘΕΟΙ / ΗΡΩΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΤΤΙΛΑΣ ΡΗΤΑ

21 Νοεμβρίου 2012

Oι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες.

Oι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες. Οι λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία αγάπη, ιδιαίτερα οι άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα, αναγνωρίζοντας στα φύλα μας τα προσόντα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης σε επίπεδο παγκόσμιων ιδρυτών πολιτισμού.

 Η πορεία δε του Μεγ. Αλεξάνδρου στη γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας.

 
Pord Said - Αίγυπτος : Είναι το μεγάλο λιμάνι του, και η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων . Δηλαδή, είναι η είσοδος από την Μεσόγειο θάλασσα που μέσω του καναλιού περνάει στην Ερυθρά θάλασσα. Πόσο τυχαίο είναι; O αναγραμματισμός της λέξεως Said δίδει τη λέξη Dias = Δίας (Διαβάστε το ανάποδα)

 Suez - Αίγυπτος : Eίναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου στη βόρεια ακτή του κόλπου του Suez, και στην νοτιο-ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Είναι η αρχή του μεγάλου καναλιού, την περίφημη διώρυγα του Suez η οποία ενώνει την Μεσόγειο με την Ερυθρά θάλασσα. Το κανάλι άνοιξε το 1869 και επηρέασε δραματικά το παγκόσμιο εμπόριο. Πόσο τυχαίο είναι; Ο αναγραμματισμός της λέξεως Suez δίδει τη λέξη Zeus = Ζευς (ήτοι Ζεύξις, δηλαδή διώρυγα) (Διαβάστε το ανάποδα)

 Assuan - Αίγυπτος : Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο 
φράγμα του Ασσουάν, ένα θαύμα μηχανικής από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου και αποτρέπονται οι πλημμύρες. Υδροηλεκτρικώς παράγει το 50% των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας. κ. α. πολλά. Πόσο τυχαίο είναι; Ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει τη λέξη Naussa όπερ σημαίνει: Nαυς, πλοίο, ταξίδι, επικοινωνία, ύδατα, κιβωτός, κ.λ.π. (Διαβάστε το ανάποδα)

Υπενθυμίζεται χάριν μαγικότητας του μύθου, ότι οι άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά...!!! 


http://hellenes-romaion.blogspot.gr/2012/11/blog-post_20.html?utm_source=BP_recent

1 σχόλιο:

 1. Οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο ήταν μάλλον ουδέτερες θα έλεγα εγώ.
  Ουδέποτε υπήρξαν φιλικές, τουλάχιστον από την πλευρά της Αιγύπτου, δεδομένου ότι και τις περιουσίες των Ελλήνων που ζούσαν εκεί δεν δίστασαν να απαλλοτριώσουν επί Νάσσερ, ούτε ποτέ μας στήριξαν στο Ελληνοτουρκικό ζήτημα.
  Αν πάμε δε και πιο πίσω στην Ιστορία, στην επανάσταση του 1821 όταν ο Σουλτάνος τα βρήκε σκούρα και ζήτησε την βοήθεια του βασιλιά της Αιγύπτου, αυτός έστειλε τον γιό του Ιμπραήμ με στρατεύματα και δεν άφησε πέτρα πάνω στη πέτρα στην Πελοπόννησο.
  Μέσα δηλαδή στους τελευταίους 2 αιώνες, είχαμε 2 εχθρικές πράξεις της Αιγύπτου εναντίον της Ελλάδας.
  Σχετικά δε με τους Άραβες, οι σχέσεις μας (ιδιαίτερα επί ΠΑΣΟΚ) υπήρξαν ενδοτικές.
  Με αποτέλεσμα επί εποχής ψυχρού πολέμου, όταν οι Άραβες στεκόντουσαν στο πλευρό των Σοβιετικών, και με την μόνη χώρα στη περιοχή να στέκεται στο πλευρό της δύσης να είναι το Ισραήλ, διαταράχθηκαν οι σχέσεις μας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ.
  Αποτέλεσμα ήταν να στρέψουμε τόσο τις ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας (η οποία και κρατούσε ουδέτερη στάση).
  Η πλάκα είναι δε, ότι υπέρ της Τουρκίας δεν έπαψαν να είναι ποτέ και οι Άραβες.
  Αποτέλεσμα της ‘’έξυπνης’’ εξωτερικής μας πολιτικής, είναι ότι τόσο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όσο και οι Άραβες να στηρίζουν την Τουρκία.
  Η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής που ποτέ δεν υπήρξε εναντίον μας, αλλά ήταν πάντα ουδέτερη ή και φιλική καμιά φορά είναι το Ισραήλ.
  Ευτυχώς η εξωτερική μας πολιτική το έχει αντιληφθεί αυτό πλέον, και έχει δημιουργηθεί μια άτυπη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
  Αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας είναι και τα κοινά γυμνάσια Ελλάδας – Ισραήλ πριν μερικές εβδομάδες.
  Επιτέλους βάλαμε λίγο μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή